Diputació de Girona

Tour de 360º al refugi antiaeri del jardí de la Infància de Girona

Loading Esdeveniments
This event has passed.

Voleu descobrir l’únic refugi que es conserva dels tres construïts l’any 1938? Doncs no us perdeu aquest Tour de 360º i la visita virtual per a l’interior del refugi antiaeri del jardí de la Infància de Girona.

Gràcies a aquest recurs, gaudireu de l’obra de l’arquitecte municipal Ricard Giralt.

Aquest refugi de nova planta, de tipus cel·lular i forma vagament ovalada, ocupa sota terra quasi el mateix espai físic que el jardí de la superfície. En total suma 584,67 m² construïts, 357,86 m² dels quals eren útils (passadís i escales inclosos) i permetien donar protecció a més de 600 persones. Per conferir-li més seguretat en cas d’un impacte directe, tota la superfície exterior es cobrí amb un túmul de terra de forma vagament piramidal d’uns dos metres d’alçada.

Consta de dues entrades, una a cada extrem (actualment només accessible per la nord), es tracta d’un búnquer subterrani de formigó amb l’interior subdividit en deu habitacions comunicades entre si per portes obertes en els gruixuts murs i connectades per un llarg i ample passadís. Disposava de llum elèctrica, però no tenia lavabos, ni farmaciola, ni aigua corrent. Comptava amb alguns bancs de fusta sense respatller. I tenia filtracions d’aigua, que el feien un lloc fred i humit. La ventilació interior s’aconseguia a través dels seus dos accessos (sense porta) i gràcies a 27 tubs construïts a mode de petites xemeneies.