Diputació de Girona

«Quaderns de la Revista de Girona» presenta una nova guia dedicada a la contracultura

Loading Esdeveniments
This event has passed.

La col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» ha publicat una nova guia, La contracultura: Història i memòries, els autors de la qual són Pau Lanao i Narcís Selles.

El llibre tracta d’un moviment sociocultural contemporani d’abast internacional, la contracultura, que aplegava un conjunt de corrents ─beats, freaks, hippies, provos, etc.─ els quals van plantejar un capgirament radical d’actituds i valors que eren predominants en les societats industrials avançades.

Ofereix una panoràmica d’aquests corrents a les comarques de Girona a partir de les seves manifestacions concretes en diversos àmbits i disciplines. En cada cas, es destaquen aquelles aportacions personals ─Damià Escuder, Lluís Güell, Joan Vila (Pam), Josep Antoni Palau, Josep Bosch (Piculives)…─ i col·lectives ─el grup de rock Atila, la companyia de teatre TEI de Sant Marçal, la Cooperativa Coure de ceramistes, el centre terapèutic Existentialia, la Fundació Wilhelm Reich, la publicació Cardar l’Ànec…─ que van tenir més interès i una especial rellevància.

Dia: dimarts 2 de març 2021

Hora: 19:00 h

Què i qui: taula rodona moderada per Rosa Maria Gil, directora de la col·lecció. Hi intervindran els dos autors i Gemma Batlle, directora de Banca Institucions Girona de CaixaBank. Clourà l’acte Albert Piñeira, diputat de Cultura de la Diputació de Girona.

Com: reproducció en streaming a l’adreça http://www.ddgi.cat/endirecte