Diputació de Girona

Presentació de Castells medievals, una nova guia de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona»

Loading Esdeveniments
This event has passed.

La col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» ha publicat una nova guia, Castells medievals, l’autor de la qual és Pau Turon.

El llibre ofereix una visió general dels castells de les comarques gironines, superbes fortaleses i petites fortificacions escampades arreu del territori: n’explica el naixement i l’evolució durant el període medieval, analitza alguns dels castells més destacats i repassa els fets que hi van succeir acabada l’edat mitjana.

Els castells no només van ser les residències de senyors i cavallers, escenaris dels seus jocs de trons particulars, sinó que també van tenir un paper notori en la societat medieval, perquè, a més de ser uns emplaçaments defensius, eren centres administratius des d’on els senyors gestionaven els seus dominis, i en molts casos aquesta era la seva funció més important.

La guia també fa referència a les llegendes dels castells que es teixien gràcies a la cultura popular i a l’obra dels autors romàntics i que van aproximar àmplies capes de la població a un món devorat pel pas del temps.

Dia: dimarts 20 d’abril de 2021

Hora: 19:00 h

Què i qui: taula rodona moderada per Rosa Maria Gil, directora de la col·lecció. Hi intervindran Pau Turon, l’autor; Joan Llinàs, historiador i arqueòleg, i Gemma Batlle, directora de Banca Institucions Girona de CaixaBank. Clourà l’acte Albert Piñeira, diputat de Cultura de la Diputació de Girona.

Com: reproducció en streaming a l’adreça http://www.ddgi.cat/endirecte