Diputació de Girona

Pangea. Pintures de Jaume Mach

Loading Esdeveniments
This event has passed.

A Jaume Mach li agrada dir que la seva pintura és esotèrica i carregada de simbolisme. Els seus treballs desprenen una actitud personal preocupada per la percepció i representació d’una realitat que transcendeix la dimensió física del món dels objectes.

En les seves pintures utilitza el color d’una manera molt liquada i treballa sovint amb la pressió de l’aire més que la del pinzell, de manera que dóna una sensació molt etèria,  lleugera, que li permet expressar temes o idees carregades d’espiritualitat.

PANGEA (tota la terra) és la conseqüència de la recerca constant de l’artista Jaume Mach entorn els orígens. La seva dedicació a l’estudi de l’art i la ciència l’ha fet concloure que la configuració actual i remota dels continents del nostre planeta es pot explicar a partir d’un joc de línies i pressions que configuren un conjunt geomètricament complex i plàsticament potent i fèrtil.

Guiat per aquesta passió de conèixer, i també per la seva imaginació, Mach ha transformat els xocs de forces, la deriva de continents, els cataclismes transformadors del cosmos, en un joc de línies i formes que es tradueixen en cossos geomètrics que representen blocs en evolució constant i que acaben configurant un nou cosmos.