Diputació de Girona

L’Ull Viu: Natura Cura

Loading Esdeveniments
This event has passed.

Cicle de cinema social al Núria

L’Ull Viu recupera la funció de cinema de la sala Núria d’Olot, que va estar en actiu des del 1943 al 2003. El projecte té una vessant social i comunitària i es realitzarà un dijous al mes d’octubre a desembre de 2021. La idea d’aquest cicle és vincular les peces audiovisuals i els directors i directores de les mateixes que estaran presents als cinefòrums amb les entitats i projectes locals que treballen sobre les temàtiques de cada sessió. D’aquesta manera vol generar debat i intercanvi sobre temàtiques de l’actualitat vinculades als interessos del territori.

La temàtica d’octubre és Natura Cura. A partir de Fluvius Hijos de la Tierra reflexionarem com la natura esdevé espai de cures, i amb la col·laboració de diferents entitats i projectes locals, veurem diverses propostes actives arrelades al territori.

Fluvius és un viatge poètic al cor d’un riu en el seu fluir cap al mar. El film recorre el riu Fluvià, que neix a la comarca de la Garrotxa i desemboca al golf de Roses. El nom Fluvià prové de la paraula llatina fluvius, que significa riu o corrent d’aigua.

Hijos de la Tierra  és el testimoni de persones vinculades amb la natura que obren el seu cor per transmetre a la humanitat la saviesa que atresora la Mare Terra. Aquest documental vol servir de vehicle transmissor d’aquests savis coneixements i de conscienciar l’espectador què significa ser Fill de la Terra. El materialisme i l’estrès a què ens sotmet la societat actual ens impedeixen anar en recerca de la consciència, portant-nos a un allunyament de la natura. Vivim d’esquena a ella sense adonar-nos que l’estem explotant voraçment. El planeta és una font de vida i per tant necessita la seva preservació. El documental incideix que el gran repte és tornar a ser capaços de pensar en el bé comú, la Terra.

Horari:
20h Curtmetratge Fluvius + documental Hijos de la tierra
21h Cinefòrum amb els directors i directores dels films, entitats i projectes locals

En col·laboració amb: Terra Gollut Film Festival

Reserves: elnuriacultural@gmail.com