Diputació de Girona

L’Ull Viu: Integració

Loading Esdeveniments

Cicle de cinema social al Núria

L’Ull Viu recupera la funció de cinema de la sala Núria d’Olot, que va estar en actiu des del 1943 al 2003. El projecte té una vessant social i comunitària i es realitzarà un dijous al mes, d’octubre a desembre de 2021. La idea d’aquest cicle és vincular les peces audiovisuals i els directors i directores de les mateixes, que estaran presents als cinefòrums amb les entitats i projectes locals que treballen sobre les temàtiques de cada sessió. D’aquesta manera vol generar debat i intercanvi sobre temàtiques de l’actualitat vinculades als interessos del territori.

La temàtica de desembre és l’Integració. A partir del documental Descendents, reflexionarem sobre el racisme i altres dinàmiques culturals excloents presents a la nostra societat.

Descendents és una mostra de les adversitats viscudes per les filles i fills de migrants i la seva lluita per fer de la diversitat i la diferència un valor. Néixer a Espanya no es tradueix en una obtenció automàtica de nacionalitat: moltes catalanes i catalans no tenen dret a vot ni tenen accés a treballs públics. Néixer aquí és sobreviure entre prejudicis racials, d’exclusió, manca de referents, violència de gènere… És la recerca constant d’una identitat pròpia que bascula entre dues cultures amb el racisme, el classisme i el masclisme de l’entorn.

Horari:
20h Documental Descendents
21h Cinefòrum amb els directors dels films, entitats i projectes locals

Ho organitza: Núria Social
En col·laboració amb: Terra Gollut Film Festival i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa

Reserves: elnuriacultural@gmail.com