Diputació de Girona

L’Ull Viu: gènere i identitat

Loading Esdeveniments
This event has passed.

Cicle de cinema social al Núria

L’Ull Viu recupera la funció de cinema de la sala Núria d’Olot, que va estar en actiu des del 1943 al 2003. El projecte té una vessant social i comunitària i es realitzarà un dijous al mes d’octubre a desembre de 2021. La idea d’aquest cicle és vincular les peces audiovisuals i els directors i directores de les mateixes que estaran presents als cinefòrums amb les entitats i projectes locals que treballen sobre les temàtiques de cada sessió. D’aquesta manera vol generar debat i intercanvi sobre temàtiques de l’actualitat vinculades als interessos del territori.

La temàtica de novembre és Gènere i Identitat. A partir d’una selecció de curtmetratges a càrrec de l’associació La Dalla reflexionarem sobre les diferents construccions de gènere, i com aquestes segueixen afectant avui en dia les diferents identitats.

Carne: A través de relats íntims i personals, cinc dones comparteixen les seves experiències en relació amb el cos, des de la infància fins a la tercera edat.

Zapatos de tacón cubano: Dos adolescents d’una barriada marginal de Madrid, envoltats d’un ambient agressiu, masclista i homòfob, han de dur a terme una doble vida per ocultar la seva relació sentimental i la seva passió pel ball flamenc.

D’hom: És una reflexió sobre el gènere, el binarisme i les seves conseqüències en forma de curtmetratge, fet des del treball voluntari.

There will be monsters: Els monstres existeixen. Estan al nostre interior i, de vegades, guanyen.

Gang: L’Igor està passant per primera vegada les vacances fora de casa, amb els seus cosins grans i els seus amics. Una setmana de festa, alcohol i noies on la seva única preocupació serà sentir-se part del grup.

Horari:
20h Selecció de curmetratges + Curtmetratge postporno sorpresa.
21h Cinefòrum amb els directos i directores dels films, i les entitats i projectes locals La Dalla, Alliberem-nos i Sagoe.

En col·laboració amb: Terra Gollut Film Festival

Reserves: elnuriacultural@gmail.com