Diputació de Girona

La instal·lació «Incerta via» a la Casa de Cultura de Girona

Loading Esdeveniments
This event has passed.

«Incerta via» és un projecte que neix en temps incert i convuls, fruit del treball de set artistes que han creat conjuntament. Els diferents «jo» treballen per donar pas al «nosaltres», que són: Pep Aymerich, Jordi Esteban, Jordi Isern, Jordi Martoranno, Maria Mercader, Oriol Texidor i Torrent Pagès.

Es tracta d’un projecte que ha rebut l’ajut de Girona Kreas, de l’Ajuntament de Girona, i el suport de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

«Incerta via» és una instal·lació que sorgeix d’aquest treball conjunt i que ofereix una percepció del periple de l’ésser humà al llarg del temps. De la certesa de l’incert. De la ignorància primigènia que s’obre a la possibilitat de sorprendre’s davant la bellesa i entrellucar el misteri de l’inaprehensible. L’exposició es planteja com un recorregut que té l’inici a l’entrada de la primera sala i el final a la sortida de la segona sala, de manera que el visitant no surt pel mateix lloc que ha entrat.
Paral·lelament a l’exposició s’ha programat una àgora sobre art i espiritualitat contemporànies amb l’objectiu de compartir experiències i reflexions sobre aquests dos conceptes que, segons el cercle de creació, desvetllen confluències molt substancials, sovint inherents i poques vegades posades damunt la taula, sense apriorismes ni prejudicis històrics.

Jordi Isern, Jordi Martoranno i Maria Mercader, tres dels artistes participants, han estat seleccionats com a guanyadors de sengles convocatòries del programa Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona. Actualment, es pot visitar l’exposició de Maria Mercader El món com a meditació a Blanes, a la Casa Saladrigas.

Aquesta instal·lació es podrà veure a la Casa de Cultura de Girona, del 19 de març al 22 de maig, de dimarts a divendres de 11 a 20 h. i els dissabtes de 11 a 18 h. (festius tancada). I el dijous 1 d’abril de 11 a 14 h.

Més informació:

https://casadecultura.org/detall/27359/incerta-via

https://incertavia.art/Agora