Diputació de Girona

Exposició «50 anys del consorci. La gestió de l’aigua a la Costa Brava» al monestir de Sant Feliu de Guíxols

Loading Esdeveniments
This event has passed.

La Diputació de Girona, en col·laboració amb el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, ha presentat una exposició sobre el 50è aniversari de la constitució del consorci. La mostra parteix dels continguts del llibre Crònica de l’aigua a la Costa Brava, d’Oriol Mas i Lloret, editat aquest any 2021.

El llibre Crònica de l’aigua a la Costa Brava narra la història de la gestió de l’aigua al litoral de les comarques gironines, des de les primeres civilitzacions fins a l’actualitat. L’accés dels municipis a l’aigua i la proximitat de rius, rieres i aiguamolls ha condicionat l’evolució històrica de la Costa Brava. En aquesta zona, la gestió hídrica ha estat clau per a l’avenç de l’agricultura, la demografia i el creixement vinculat al turisme.

Els cinquanta anys del Consorci són el punt de partida del llibre i de l’exposició, que explica tot el procés gràcies al qual avui dia quan obrim l’aixeta raja aigua, i com aquesta torna depurada al medi. I ho fa amb el suport de textos i imatges que ajuden a entendre quina ha estat l’evolució en la gestió de l’aigua al litoral de les comarques gironines.

L’exposició es complementa amb un audiovisual que mostra les diferents instal·lacions, laboratoris i equipaments del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona i tres peces relacionades amb el tractament i la potabilització de l’aigua que s’utilitzaven durant els anys 1980 – 2000 i que actualment estan en desús.

On: quart pis del monestir de Sant Feliu de Guíxols

Quan: de l’1 de juliol al 29 d’agost, de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h.

+ informació