Diputació de Girona

Conferència «Les aigües subterrànies. Conceptes, definicions i criteris bàsics, i exemples de gestió tècnica i governança a Catalunya», amb Enric Vázquez-Suñé

Loading Esdeveniments

En aquesta conferència es descriuran els conceptes i definicions principals en relació amb les aigües subterrànies, així com la seva importància ambiental i socioeconòmica. També es farà esment del procés de planificació i gestió d’aigües subterrànies derivat de la Directiva marc de l’aigua de la Unió Europea i les directives d’aigües subterrànies, específicament a les parts del procés en què els aspectes hidrogeològics són rellevants i en els quals s’utilitza la informació hidrogeològica per informar o prendre decisions. També es mostraran exemples d’aplicació a Catalunya.

 

Enric Vázquez-Suñé és vicerector de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA) del CSIC. És llicenciat en geologia per la Universitat de Barcelona i doctor en hidrografia per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Civil de la Universitat Politècnica de Catalunya. Del 1988 al 1997 va treballar com a geòleg d’exploració en diverses empreses d’enginyeria i mineria i com a geòleg independent. Actualment és professor i membre del comitè docent del Curs internacional d’hidrologia subterrània i director del Màster professional en hidrologia subterrània. Té més de noranta articles en revistes internacionals i participa en nombrosos projectes internacionals.