Diputació de Girona

Col·lecció online del Museu de la Vila de Peralada

Loading Esdeveniments
This event has passed.

El Centre de Turisme Cultural Sant Domènec acull l’oficina de Turisme de la vila i alhora acull el Museu de la Vila, espai interactiu i dinàmic on es fa difusió de la figura del Cronista Ramon Muntaner, de la Peralada medieval i de les riqueses paisatgístiques i culturals de l’Empordà que expliquen la història de Peralada.

A la primera planta, l’espectador es trobarà amb l’exposició “Desperta Ferro: la Mediterrània medieval segons la Crònica de Ramon Mutaner”, per homenatjar i recuperar la figura del cronista peraladenc. Mitjançant aquest personatge s’introdueix al visitant en la historia medieval de Peralada a través dels tres estaments: la pagesia, els nobles i els religiosos, i també les diferents cultures de la Mediterrània: la jueva, la bizantina i la islàmica.

El Museu exhibeix peces arqueològiques aparegudes a Peralada, com peces de ceràmica, la més antiga del segle IVaC; la Clau d’Arc Triomfal, del 1208; la matriu de segell del vescomte Guillem de Castellnou, de finals del segle XIII; el mancús i el diner melgarès; el quadre i els esbossos preparatoris d’un gran quadre d’història, L’Heroïna de Peralada, d’Antoni Caba i Casamitjana.

Finalment, es pot visitar la Sala d’Actes Miquel Mateu, que acostuma a acollir exposicions de pintura, dibuix o fotografia i des d’on es divisa una imatge magnífica del conjunt escultòric del claustre de Sant Domènec.

 

Voleu descobrir tot això? Voleu conèixer i veure part del que acull la col·lecció del Museu de la Vila? Doncs no dubteu més i consulteu-ho online. Entreu a la web #MuseuObert